Informatieavond voedingssupplementen voor haar huid en nagels op 29 maart 2018

Op 29 maart 2018 komen de mensen van ba’sil om tijdens een informatieavond voedingssupplementen voor haar huid en nagels (met een glaasje cava) meer uitleg te verschaffen over de positieve impact van hun volledig natuurlijke producten.

Waarom heeft het lichaam voedingssupplementen nodig?

Haren en nagels zijn opgebouwd uit hetzelfde bestanddeel: keratine. Haren bevatten maar liefst 95% keratine. Maar ook wimpers en de bovenste huidlaag bestaan uit grote hoeveelheden keratine. Kortom: keratine is een onmisbaar bestanddeel voor het lichaam.

Wat doet keratine precies?

Keratine heeft een beschermende en regenererende functie: het houdt huid en nagels sterk. Het zorgt voor gezond haar en een volle haardos. Daarom wordt keratine ook wel eens de ‘schoonheidsstof’ van het lichaam genoemd.

Gevolgen van een tekort aan keratine

De aanmaak van keratine daalt naarmate je ouder wordt, maar dat kan sterk verschillen van persoon tot persoon. Een verminderde keratineproductie kan zich uiten in tal van vormen: een dunnere haardos, grijs worden of rimpels krijgen op jonge leeftijd, broze nagels, een droge huid…

  • Haar: keratinestructuren in het haar raken makkelijk beschadigd door langdurige blootstelling aan fel zonlicht, kleurspoelingen, veelvuldig föhnen of het gebruik van stijltangen.
  • Nagels: raken snel beschadigd door heel vaak de handen te wassen, door contact met agressieve poetsmiddelen of bijvoorbeeld het gebruik van nagellak-remover met een hoog acetongehalte.
  • Huid: vooral in de winter en in stress-situaties hebben heel wat mensen last van huidkwaaltjes. En bij het ouder worden functioneren de huidcellen minder goed en vormen rimpels zich sneller en dieper.

Hoe een tekort aan keratine behandelen?

  • Behandeling op basis van keratineserum: sommige kappers, schoonheidsspecialisten en nagelstylisten bieden een keratinebehandeling op basis van keratineserum. Nadeel: sommige (chemische) producten zijn agressief voor het haar, en hebben geen blijvende werking.
  • Een gezonde levensstijl helpt je haar, huid en nagels in topconditie te houden. Nog belangrijker is je voeding: een eiwitrijke voeding, zorgt voor de toevoer van de aminozuren nodig voor de opbouw van keratine. Maar niet iedereen neemt de juiste eiwitten in. Bovendien is een langdurige, hoge inname aan eiwitten schadelijk voor het lichaam.
  • Een uitstekend aanvulling op een gezonde voeding is een voedingssupplement dat zorgt voor de best mogelijke opname van keratine, eiwitten en aminozuren.

 

Aan die behoefte komt ba’sil tegemoet, met alle nodige voedingsstoffen om haar, huid en nagels vitaal en gezond te houden. Er is wel een groot verschil met een behandeling op basis van keratineseru. Namelijk dat ba’sil een 100% natuurlijk product is dat niet enkel keratine bevat, maar ook alle nodige aminozuren, mineralen en vitamines om de keratine goed te laten opnemen door het lichaam. Want daar maken deze voedingssupplementen het verschil met gelijkaardige producten zoals aline, sugarbear of kerastase. Je vindt een bespreking van ba’sil onder andere op deze blog.

Wens je meer te weten over keratine, bio-actief silisiciumzuur, biotine en de andere ingrediënten die er voor zorgen dat je haar, huid en nagels er weer prachtig zullen uitzien reserveer dan voor deze informatieavond voedingssupplementen voor haar huid en nagels in ons kapsalon in Halle, op de August Demaeghtlaan.