Een jeukende hoofdhuid, schilfertjes, allergische reactie..  We hebben er allemaal ooit al is mee te kampen gehad. 

Stress, andere omgeving, temperatuur, andere producten,.. Het zijn allemaal factoren die kunnen zorgen voor een geïrriteerde hoofdhuid.

Zijn er oplossingen en hoe kunnen we dat op een gezonde manier aanpakken?

1. Avocado en banaan

Zowel avocado als banaan zijn wondermiddelen om je haar te hydrateren. De voedende en verzachtende eigenschappen van beide wondermiddeltjes zijn uiterst geschikt tegen jeuk.

Pureer de avocado met 2 bananen, breng aan op je hoofdhuid en laat het 30 minuten inwerken.

2. Jojoba olie

Deze vochtinbrengende olie verhelpt een droge huid. Jojoba olie zit het dichtst tegen onze eigen natuurlijke olie en is daarom een perfect middel.

Masseer in op de hoofdhuid en geniet van de rust!

3. Aloë Vera

Een wonderplant die niet mag ontbreken in je huis! Niet alleen goed voor zijn verzachtende en antibacteriële werking. Maar ook voor tal van andere problemen!

4. Appelazijn

Dit is een uitstekend middel tegen droog haar, een droge hoofdhuid en heeft ook net zoals aloë vera een antibacteriële werking. Een half kopje appelazijn kan je mengen met een half kopje water. Giet het in een spuitflesje en verspreid het mengsel op een zachte manier over je haar. Masseer het even in en wikkel je haar daarna in een handdoek.

Na 15 minuutjes kan je het uitspoelen. OPGELET: NIET GESCHIKT VOOR GEKLEURD HAAR.

5. Tea Tree olie

Deze olie staat ook bekend om het verlichten van een droge en jeukende hoofdhuid. Tea tree olie verhelpt ook schilfers. Deze olie kan je mengen in je huidige shampoo of je kan ook een paar druppels inmasseren op je hoofdhuid.

6. Citroensap

Een natuurlijk middel dat ook een jeukende hoofdhuid kan verhelpen.

Meng twee eetlepels verse citroensap en masseer het in op je hoofdhuid. OPGELET: CITROENSAP KAN JE HAAR LICHTER MAKEN.

7. L’anza Healing Remedy

Alle L’anza producten zijn sowieso al volledig natuurlijk. De ‘Healing Remedy’ van L’anza hersteld de huid zonder de nadelige bijwerkingen van medicijnen. Kokosnootwater en lavendelolie hydrateren de droge en schilderige hoofhuid. Terwijl de shiso munt en het papaya extract een vette hoofdhuid normaliseren en verfrissen. Hierbij zal ook de natuurlijke balans hersteld worden.

Heb je graag meer info?
Spring gerust even binnen in ons kapsalon in Halle.
Ons team staat je graag met raad en daad bij!