Dat stress een ongunstige factor is voor gezond haar is algemeen geweten. 

Wij geven je graag een aantal tips mee die ervoor kunnen zorgen dat je dagelijks leven net dat beetje makkelijker kan gaan.

10 tips om stress te beheersen

  1. Plan vrije tijd in en hou je hier ook aan. Een belofte aan jezelf is even belangrijk als je beloftes aan anderen.
  2. Zet al je electronica een uurtje voor je gaat slapen uit en gebruik dan ook geen gsm als wekker!
  3. Probeer tijdens je dag op het werk of thuis een wandeling te maken. Hoe kort ook, dit is ideaal om je hoofd even leeg te maken.
  4. Werk met een ‘to-do’ lijstje! Zo moet je zelf minder onthouden en kan je verschillende dingen uit je hoofd zetten. Voor de moderne vrouwen onder ons: trello is een fijne applicatie hiervoor. Te vinden online of in je Play- of Apple store.
  5. Eet niet aan je bureau. Noch op andere plaatsen die te maken hebben met werk. Probeer ook rustig je tijd te nemen hiervoor.
  6. Indien je kan, zet gepaste muziek aan die je helpt ontspannen. Voor sommige is dit gewoon de radio. Voor anderen is dit natuur/achtergrond geluiden. Tot zelfs binaural beats of affirmaties.
  7. Zeg ook eens ‘neen’ tegen anderen. Je eigen grenzen stellen is vaak ook dé grootste oorzaak van stress.
  8. Vermijd negativiteit. Ook al ben je sterk genoeg en help je graag anderen met een luisterend oor. Negativiteit is toch ook iets dat we onbewust opnemen.
  9. Zorg voor een luisterend oor. Vrienden rond jou hebben die je steunen bij moeilijke momenten zorgen voor een groot stuk minder stress. En je bent niet alleen.
  10. Zorg er ook steeds voor dat je met afspraken genoeg tijd neemt om ernaar toe te rijden. Een handige applicatie is waze, deze houdt rekening met files en stelt in real time alternatieven voor. Tegen de klok racen helpt namelijk niet. En met een e-book of rustige muziek kun je de tijd die je over hebt, indien je te vroeg bent, gebruiken voor ontspanning

En niet vergeten om je lichaam te verzorgen natuurlijk! Alcohol of caffeïne is en blijft altijd een boosdoener voor stress!

Veel succes!